Wie Zijn Wij

 Welkom op de website van Dalmindy’s – Dalmatische honden.
Sinds 1998 is de Dalmatische hond in mijn leven en is mijn passie ontstaan voor dit bijzondere ras. In 2007 is mijn kennelnaam Dalmindy`s goedgekeurd. Dit is een samentrekking van Dalmaat & Indy, welke onze stammoeder is. Vanuit haar is de interesse in het fokken en showen ontstaan, en daarom speelt zij een belangrijk rol voor ons daarin.

Mijn interesses liggen o.a. bij de kynologie en specifiek bij de Dalmatische hond.  Ik heb mijn KK1 diploma (Kynologische Kennis) behaald en ik ben lid van de Nederlandse (www.ncdh.nl) en Belgische rasvereniging. 
Daarnaast houd ik mijn kynologische kennis up to date.
De honden en alles daaromheen zijn volledig mijn hobby, maar ook die van mijn familie. Zij wonen dichtbij en zijn ook besmet met het spikkelvirus! We doen altijd veel samen met de honden, van het uitlaten van elkaars honden, oppassen, helpen met de pups, de opvoeding, tot natuurlijk het showen, waar u mij, mijn zusje of moeder geregeld zal tegenkomen.

Waarom een dalmaat? Hun bijzondere en unieke uiterlijk spreekt mij erg aan, maar nog belangrijker: het zijn hele intelligente, sociale, vrolijke en humoristische honden, die ook een tikkeltje eigenwijs kunnen zijn!
Al deze kenmerken komen erg overeen met mijn eigen karakter en daarom heb ik voor een dalmaat gekozen. Daarnaast hou ik van grote, actieve honden waar je veel mee kan doen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen etc. Daar is een Dalmaat uiterst geschikt voor; sterker nog, dit hebben ze ook echt nodig…Dagelijks gaan wij het bos in en zorgen we dat ze voldoende beweging krijgen.

Wilt u ook een Dalmaat?

 

Bedenk u dan eerst of het een hond is wat bij u zelf en uw thuissituatie past.

Slechts af en toe fokken wij een nestje, vanuit onze passie en om bij te dragen aan het ras. Dit gebeurt uitsluitend volgens de regels van de rasvereniging en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied Nederland. Hierbij kunt u er vanuit gaan dat wij o.a. het volgende hanteren: verplichte onderzoeken laten uitvoeren, het afnemen en registreren van DNA, aanvraag van de stambomen, maar ook het welzijn van moeder en pups besteden wij veel aandacht aan.
En nog een aantal belangrijke punten.

Wij zetten letterlijk en figuurlijk alles opzij ten tijde dat wij een nest hebben. De pups groeien bij ons op middenin de woonkamer, zodat zij kunnen wennen aan alle huiselijke geluiden om zich heen, die erg belangrijk zijn voor hun toekomst. Wij stellen een hoge prioriteit aan de socialisatie van de pups en doen dit dan ook uitgebreid. Vervolgens verwachten wij van de toekomstige baasjes dat zij dit ook oppakken.

Uitgangspunt is voor mij een Dalmatische hond te fokken, die voldoet aan de rasstandaard, een goede gezondheid heeft, en waarbij de nadruk ook ligt op een cool, zeker en stabiel karakter. 

Heeft u vragen omtrent het ras, neemt u dan gerust contact op!

Marieke Nieuwenhof