NCDH/ WAFDAL kampioenschapsclubmatch 29 mei

by Jun 2, 2023

NCDH/ WAFDAL kampioenschapsclubmatch 29 mei

Afgelopen 2e Pinksterdag was de jaarlijkse NCDH Kampioenschapsclubmatch, die dit jaar samen georganiseerd werd met de WAFDAL (World Associaton for Dalmatians). Een mooi aantal van 109 dalmaten was ingeschreven voor deze dag uit 7 verschillende landen. Wij waren aanwezig met 4 van onze spikkels, en daarnaast was er ook een dochter van Olav aanwezig voor de 1e keer. De show vond plaats op het prachtige terrein van KV Nieuwegein, waar los van de show, de honden ook nog even heerlijk hebben gerend in een omheind veld.

Olav/ Indian feather Ivanhoe Chief behaalde een nette ZG in de openklasse reuen, waar ik tevreden mee kan zijn. Het is toch een type hond waar deze keurmeester er doorgaans niet veel ziet in Nieuw Zeeland, waar zij wegkomt. Dus het lag wel in de lijn der verwachting ­čśë . Olav liet zich goed zien, en ook wederom hoe relaxt deze jongen is tussen al die hormoonbommen.

Maddie/ Pien was met haar 8 maanden nog net ingeschreven in de puppyklasse. Voor haar de 1e keer buiten op gras. Ze haalde een nette 2e plaatsing met Veel Belovend, en los daarvan, keek ze totaal niet op of om van de hele entourage! Ze mocht ook op een podium staan!

Nova/ Indian Feather Idolize Utah, welke we co-own hebben met fam. Haans, werd voorgebracht door Maureen zelf omdat we tegelijk moesten in de openklasses. Maar dit wil prima, en het zag er prachtig uit in de ring! Ze behaalden een mooie Uitmuntend met een keurverslag om in te lijsten! In had zelf nog wel verwacht dat ze geplaatst had kunnen worden maar de concurrentie was groot! Goed gedaan!

Charlie/ Cato, dochter van Olav/ zus van Maddie was ook ingeschreven en deed mee in de funklasse. Waarvan de keurmeester zei dat ze hier eigenlijk niet in had gehoeven ­čśë .┬á Haar baasje en zij showden voor de eerste keer, maar dit ging prima! En ook deze dame was totaal niet onder de indruk van het hele gebeuren.

Omaatje Hailey/ Dalmindy`s Choco Deluxe was mee als gezelschap vandaag. De honden hebben nog heerlijk gespeeld samen.